Bicikl

Sa ponosom vam predstavljamo Blog Malog pingvina, osmišljen kao mesto na kojem možete da kreirate članke iz događaja u kojima ste bili aktivni učesnik, a za koje smatrate da su u određenoj meri unapredili kvalitet vašeg života! Podelite Vaše članke sa svojim prijateljima, ulepšajte im dan!

После одушевљења прошлогодишњим сајмом књига и ове године сам посетио Београдски сајам књига 2018.

Признајем да сам се веома лепо провео док сам у великом броју људи различитих година које привлачи књига; разгледао сам књиге многих аутора и различитих домаћих издавача. Купиo сам: Нормативна граматика српског језика, Матица Српска; Црна књига, Орхан Памук, Геопоетика; Тако је говорио Гете и Тако је говорио Шопенхауер, Невен; Проклета авлија, Иво Андрић, Sezam book; Виктирија, Кнут Хамсун, ЛОМ и Очајање, Владимир Нaбоков, ЛОМ.

Појео сам један леп сендвич, попио сок Cockta и уз кафу попушио цигарету, гледајући како људи журно и срећно ходају по сајму. Веома сам обрадован што сам видео да је велики број ученика, како самостално тако и са наставницама, посећују Сајам и купују књиге. Неформално сам причао са неколико страсних љубитеља писане речи, између осталог и са Милетом Продановићем кога сам срео на штанду Архипелага. Фантастично!

Беогргадски сајам књига 2018

Као асистент фотографа Радована Гргуревића присуствовао сам дивно организованом такичењу за избор за Мис Србије у прелепом амбијенту Комбанк дворане. У избору од 20 финалисткиња победила је Сања Ловчевић, најлепша српкиња за 2018. годину. Сања Ловчевић је Мис Београда и студентица шесте године стоматологије, воли путовања и животиње, говори енглески и шпански језик. Прва пратиља је Нађа Кљајић, која је уједно проглашена и за Мис туризма.

Miss Serbia logoЗоран Филиповић на догађају Мис Србија 2018Радован са мисицамаПроглашење победнице Мис Србија 2018  

Web Hosting