Bicikl

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

B92 je osnovan 1989. godine kao omladinska radio stanica koja je program emitovala u Beogradu. Vremenom je narastao u kompaniju koja obuhvata nacionalnu radijsku i nacionalnu televizijsku stanicu, veb sajt i servis za internet provajding, književno izdavaštvo, muzičku produkciju i kulturni centar REX.

Zbog posvećenosti odgovornom novinarstvu i pozitivnim društvenim promenama, B92 je stekao međunarodni ugled: kuća i članovi njenog tima dobitnici su mnogih prestižnih međunarodnih nagrada za novinarsku hrabrost i promociju ljudskih prava. O B92 je napisan i bestseler This is Serbia Collin, Metjua Kolina.

Osnovne aktivnosti B92 su tri medija: televizijska stanica koja beleži najveći rast među nacionalnim kanalima, najpopularnija privatna radio stanica, kao i najpopularniji portal.

Osnovan 2004. kao nevladina organizacija koja okuplja sve neprofitne projekte i akcije medijske kompanije B92, Fond B92 nastavlja tradiciju svih delova matične kuće koristeći savremene alate za promociju demokratskih vrednosti. U okviru Fonda B92 radi Kulturni centar Rex, realizuju se akcije društvene odgovornosti, produciraju se dokumentarni filmovi, promovišu, angažovana umetnost i aktivističke organizacije i akcije.